Vakantietips (let op: serieus!)
Je hebt werkpaarden en luxepaarden. Waar de een ligt te bakken op een Spaans strandje, is de ander aan het ploeteren in een oververhit kantoor. Bij Brabant Match zijn we eigenlijk geen van beiden. We zoeken op tijd de schaduw op, zelfs in Spanje, en ons kantoor heeft airconditioning en is alles behalve oververhit. Vanuit ons coole/koele head office in Gemert bedienen we, zelfs met temperaturen boven 30 graden, de lokale arbeidsmarkt. En we geven tips over de beste vakantie; dat doen we er gratis bij. Ook al lig je momenteel te bakken aan de Costa Brava, kom je net uit een afkoelend zwembad in Griekenland of ben je in eigen land de toerist aan het uithangen, blijft er altijd tijd om het wekelijkse blogartikel van Brabant Match onder de loep te nemen. Deze week presenteren wij de meest waardevolle, serieuze en “woow-dit-wist-ik-echt-nog-niet” vakantietips. Na het lezen van dit blogartikel zou je een wijs persoon moeten zijn, doorbakken of bevroren, net waar jouw vakantie je brengt.
Tip 1
Vergeet je zwembroek niet als je een zonvakantie neemt. Belangrijk is om ook de juiste soort zwembroek mee te nemen. Stel je bent een man, en als je een vrouw bent beeldt je je maar even in dat je een man bent of neem je deze tip in acht voor je partner (in geval van heteroseksualiteit) en als je je niets in kunt beelden lees je maar gewoon verder zonder dat je je iets inbeeldt.
Een zwemshort is gewoon hip: een wijdere zwembroek die net boven de knie valt. De jeugd is er gek op en er bestaan wel een miljoen verschillende printjes, van felroze tot felblauw met gele zonnebloempjes. Als je klein bent, raden we geen zwemshort aan, want dan lijk je echt een tuinkabouter. Ideaal voor mensen met skelettenbeentjes, want die verbloem je uitmuntend met een zwemshort.
Een surf short is wijd en valt over de knieën. Dit is voor mannen die geen positiviteit meer in hun leven ervaren en het niets uitmaakt over hoe ze eruit zien. Een schande voor het mannelijk lijf.
Een zwemboxer is strak en ideaal voor mannen die voldoening halen uit het zwemmen in hun boxershort. Vooral ook heel bekend van “vroeger” en het geeft daarmee een prettig nostalgisch gevoel, wanneer je je als een dolfijntje door het zwembad voortbeweegt. Droogt lekker snel en laat goed zien wat je in huis hebt. Deze mannen kennen geen schaamte en houden wel van een strak lijntje.
Een strakke zwemslip is voor de echte waaghalzen, de kanjers, de bikkels. Een echte klassieker en nog vele malen nostalgischer dan de zwemboxer. Dit is voor de mannen die durven hun lichaam te laten zien, voor hen die niet bang zijn om tot het bot te gaan. Zij zoeken de grens op van de “what-you-see-is-what-you-get” en dagen alle vrouwtjes of mannetjes in hun omgeving uit om te kijken. Je ziet het net niet, maar dat is het uitdagende van deze zwemslip. Het maakt je benen overigens langer. Niet letterlijk, maar optisch. Leuk voor als je wilt compenseren.
Vanwege de nieuwe privacywet en het vertrouwelijk houden van vertrouwelijke informatie, kunnen wij onmogelijk communiceren wat de mannelijke Brabant Match medewerkers dragen. Maar geloof ons: ze zijn echte waaghalzen.
Tip 2
Neem altijd pijl en boog mee naar een wandelvakantie door de bergen. Het is er, vooral ‘s avonds, ijzig koud en voedsel is schaars. Samen met je compagnons trek je door de barre kou, op weg naar de top van de ijsberg, maar moet onderweg vele hindernissen overwinnen. De kou, de nacht en de roofdieren zijn je grootste vijanden. Je voelt met regelmaat de gure wind langs je gezicht trekken, ook al ben je dik ingepakt met dierenhuiden en echt bont. ‘s Nachts overleef je in grotten en maak je vuur aan met hout, stenen en stokjes. Door een juist ritme te vinden met blazen, creëer je een zelfgemaakt vuur waar jij en je kameraden zich aan kunnen opwarmen. Overdag hebben jullie met de meegenomen pijl en boog gejaagd op poolvossen, ijsberen (wanneer ze zin hebben om bergen te gaan beklimmen) en wintervleermuisvogeldingen. Met je tanden en een scherpe steen haal je de huiden van de dieren af en rooster je ze boven het primitieve vuur. Samen eten jullie het half rauwe vlees en vallen dik ingepakt in slaap. Regelmatig word je wakker gemaakt door spannende berggeluiden om je heen of een verdwaalde yeti die de weg kwijt is. De Verschrikkelijke Sneeuwman ligt in de buurgrot en houdt je met zijn gesnurk constant wakker. Geërgerd sla je hem met een knuppel en prik je met takken in zijn harige lijf. Niemand houdt jou uit je slaap, Sneeuwman of niet. Het leven in de bergen is de meest spectaculaire vakantie die je je kunt indenken. En dan hebben we het nog niet gehad over lawines, de welbekende sneeuwverschuivingen welke vooral populair zijn in Hollywood films. Wat er ook gebeurt en wat voor bergvakantie je ook gaat plannen: vergeet never nooit je pijl en boog. Dit is jouw wapen in de strijd om “King of the mountain” te worden en te overleven in ijskoude wildernissen. Bovenop de derde berg van rechts vind je het populaire skioord Braba Matchiskino, waar gratis koffie en thee wordt geschonken aan bergbeklimmers die de top hebben bereikt. Goed om te weten. Onze muntthee is een aanrader.
Tip 3
Bij een citytrip is plannen ontzettend belangrijk. Knoop dat echt goed in je oren. Het meest efficiënt is, ook om genoeg tijd over te houden voor andere leuke dingen, om 3 jaar vóór vertrek alvast te beginnen met plannen. Zet op papier wat je graag wilt zien, wanneer, hoe en waarom. Noteer achter elke trekpleister ook met wie je dat stukje cultuur wilt snuiven. Persoon A gaat namelijk liever naar trekpleister X en laat het liefst trekpleister Y vallen, wanneer persoon B juist het liefst tijd vrijmaakt voor trekpleister Y, wetende dat persoon A toch niet naar trekpleister Y wilt en jij niet veel interesse hebt in trekpleister X. Zorg vervolgens dat jullie vertrek- en bezoektijden op elkaar worden afgestemd, zodat jullie op een efficiënte manier weer kunnen meeten na jullie bezoek.
Vergeet ook zeker niet om wc-bezoeken te plannen, qua locatie én tijd. Je wilt je dag namelijk zo efficiënt mogelijk besteden en wc-bezoekjes breken altijd met efficiëntheid. Vraag ook aan je compagnons hoe vaak zij gemiddeld op een dag naar de wc moeten en hoe lang ze er dan gemiddeld op zitten. Een grote boodschap duurt aanzienlijk langer dan een vlugge stop, waardoor je deze het best kunt plannen wanneer je compagnons nog niet terug zijn van trekpleister X en jij deze wachttijd mooi efficiënt kunt besteden. Zo voorkom je dat je later op de dag een eeuw kwijt bent voor een wc-bezoek, terwijl je op dat moment ook alvast een kaartje had kunnen kopen om met bus 201 naar trekpleister Z te kunnen reizen.
Vraag ook zeker vooraf (het liefst minimaal een jaar vóór vertrek) wat je compagnons altijd op vakantie drinken. Wat nuttigen ze in de ochtend, wat hebben ze het liefst in de voor- en namiddag en wat drinken ze ‘s avonds? Hoeveel glazen en drinken ze ook nog ‘s nachts op de hotelkamer? Bel vooraf de cafeetjes en restaurants waar jullie heengaan (maak een lijst en plan dit zorgvuldig) en vraag naar de drankprijzen. Zo voorkom je dat je op vakantie tijd kwijtraakt door te weinig pinnen, het meenemen van te weinig geld of het mukken over wie wat waar wanneer betaalt. Een jaar voor vertrek hebben jullie alles omtrent drankjes nuttigen en betalingen doen al geregeld. En dat is wel zo prettig.
Dit is een kwestie van plannen, maar ook een kwestie van oefening. Als je met meerdere personen op citytrip gaat, is het van belang dat jullie eenzelfde tempo hanteren in jullie lopen. Het meest vervelend is namelijk als iemand te ver vooruit loopt of te ver achterloopt. Begin minimaal 2 jaar voor vertrek al met samen wandelen en zorg dat een gelijk loopritme wordt gerealiseerd. Oefen ook het “iets harder lopen”, het rennen voor de bus en de slentergang na een vermoeiende dag. Op deze manier kun je ook elkaars uithoudingsvermogen onder de loep nemen en kunnen jullie dit efficiënt op elkaar afstemmen. Maak een strak oefenschema en zorg dat je compagnons zich hier ook aan houden. Alleen samen vormen jullie een citytrip team.
Wanneer iedereen op één slaapkamer zijn/haar nacht doorbrengt, en het is warm, is er niets irritanter dan elkaars gehijg en gesnurk horen. Naast het loopschema realiseer je daarom ook een slaapschema, waar je minimaal 3 jaar voor vertrek al mee moet beginnen. Dit is een erg intensief schema en vergt veel van iedereen. Noteer wanneer, hoe lang en hoe jullie ademen, snurken en geluiden maken in de nacht. Stem dit goed op elkaar af en houd jezelf en de ander hieraan! Neem jullie adem, gesnurk en nachtgeluiden ook op, zodat de anderen hiermee kunnen oefenen. Alleen door optimale samenwerking en aanpassing kunnen jullie ook de nacht efficiënt doorbrengen. Geen problemen, ook ‘s nachts niet. Wel zo fijn.
Bij Brabant Match ademen we niet in een vast tempo en plannen we ook niet onze toiletbezoeken. Efficiënt op onze eigen manier.
Heb je al/nog vakantie? Dan wensen we jou heel veel plezier (en succes) toe. En vergeet onze handmade tips niet, want je weet nooit wanneer je wordt geconfronteerd met een zwembroek-keurmeester, een ontsnapte yeti of een efficiënte citytrip-noodzakelijkheid. Op zoek naar een (vakantie)baan? Je weet ons te vinden!
Klik hier als je werkzoekende bent en op zoek bent naar een baan die bij je past.
Klik hier als je opdrachtgever bent en op zoek bent naar (een) medewerker(s).