Gemert officieel kouder dan Ojmjakon
Het Russische dorpje Ojmjakon ligt in het prachtige Oost-Siberië. Het is daar doorgaans best wel frisjes. Haar 521 inwoners genieten dagelijks van een temperatuurtje van gemiddeld -46 graden Celsius. Dat is ongeveer 3x zo koud als een diepvries. Geen zon, zee en strand voor deze 521 kou-lijders, maar heuse gletsjers, ijszeeën en poolberen. Dat maakt Ojmjakon de koudste bewoonde plek ter wereld, aldus Wikipedia. Echter, blijkbaar heeft deze alleswetende website nog nooit gehoord van het plaatsje Gemert, want als er één plek is waar het momenteel bizar koud is, is het daar. Een temperatuur van -46 graden Celcius is voor ons een lachertje; daar doen we een moord voor. We hebben hier geen last van simpelweg bevroren bergwanden; bij ons is letterlijk alles en iedereen bevroren. Er liggen geen ijszeeën, maar ijsoceanen. Verder wonen hier niet alleen poolberen, maar ook pinguins, poolhazen, rendieren en sneeuwuilen. Oost-Siberië is jaloers op ons klimaat, onze fauna en onze ijskoude vlakten. Je vindt hier geen rustige oostenwindjes, maar keiharde, gure poolwinden. Er ontstaan deze dagen flinke problemen. We zetten ze voor je op een rijtje.
Bevroren inwoners
In Oost-Siberië hebben ze makkelijk praten; daar hebben ze dikke winterkleding en passende maatregelen voor het heersende klimaat. Echter, in Gemert slaat de -76 graden Celcius in als een bom. Deze absolute kou ontpopte zich uit het niets en worstelde zich een weg door ons mooie dorpje. Onze gebouwen, onze bossen, onze auto’s, onze inwoners.. alles werd getroffen. Het einde van de wereld leek nabij toen onze wegen transformeerden in schaatsbanen, onze zwarte auto’s wit uitsloegen, onze prachtige bossen veranderden in kale ijsvlakten en onze inwoners stonden vastgenageld aan de grond. Alle mensen die op dat fatale moment buiten waren, werden slachtoffer. Als ware living statues staan ze vandaag de dag nog steeds vastgekleefd aan het trottoir, de weg of de hondenuitlaatplek. Waag het niet om bij ze in de buurt te komen, want de kou heeft je zo te pakken. Genadeloos, als een heuse allesvernietiger, heeft hij je binnen enkele milliseconden in zijn macht. En dan is het te laat; dan kun je niet anders dan jezelf onderwerpen aan de krachten van de natuur en één worden met je staanplaats. Als een echte living statue. IJS- en ijskoud. Frozen. Let it go.
Ook ons kantoorpersoneel redt het vaak niet van de parkeerplaats tot aan de kantoordeur. Iemand moet dan vanuit het kantoor met een ijskrabber, hamer en beitel onze collega van de grond ont-ijzen en bevrijden. Echter, deze persoon is dan op zijn beurt ook weer vastgevroren, dus een tweede collega moet hém weer ont-ijzen. Zo ontstaat een treintje tot aan de deur en hebben we na ongeveer een kwartier ons personeel in huis. Toch fijn dat klimaatje, je hoort ons niet klagen.
Wilde sneeuwuilen en chagrijnige poolhazen
Niet iedereen is happy met de frisse poolwind. Je zou zeggen dat een sneeuwuil, pinguin, rendier of poolhaas wel wat gewend is. Echter, het rendier op het grasveld voor ons kantoor staat daar elke dag als een koukleum zielig te doen dat ie buiten moet staan. Wij willen geen rendieren binnen, punt. Gisteren kwam er al een chagrijnige poolhaas aangehupst die klaagde over dat het koud was in zijn holletje. Dat maakte ons zo ontzettend chagrijnig, zeker nadat we de dag ervoor last hadden van een wilde sneeuwuil die tegen onze kantoorramen bleef vliegen. Nee, je mag niet naar binnen. Aan alles merk je gewoon dat de pooldieren verwend zijn en meer warmte ijsen (met een korte ei, maar met een lange ij staat het leuker omdat er dan ijs staat en dat vinden we een leuke woordspeling en best wel grappig). We willen gewoon geen dieren in ons kantoor. We hebben al 4 pinguïns gehuisvest en hebben ze na een tijdje onderhouden leuke koosnaampjes gegeven: Löttchen, Kaim, Sönne en Urüs. Ze eten geen vis, maar drinken de hele dag koffie en thee. Ze zijn niet chagrijnig, hoor. Echter, laat ze wel Temptation Island kijken, anders zijn ze niet te genieten. Toch weer dat eilandgevoel, de drang om terug te gaan naar het eiland van genot: de Noordpool. Wat dacht je anders? Rare pinguïns.
Ingevroren concurrenten
Dacht je dat Brabant Match het enige uitzendbureau in de omgeving was? Zo lijkt het inderdaad wel, maar toch is dat niet het geval. We vinden concurrentie juist erg belangrijk, want het houdt ons scherp en maakt dat we continu de juiste focus blijven hebben op onze medewerkers en doelen. Echter, met het huidige klimaat kunnen we niet anders dan vaststellen dat onze plaatselijke concurrenten hartstikke vastgevroren zitten. Er komt niemand meer in of uit hun kantoorpanden, geen medewerkers en geen werkzoekenden. Concurrenten lijken haast niet meer te bestaan, met kille kantoren en vastgevroren medewerkers. Leven in de brouwerij is ver te zoeken en we horen niets van ze. Roepen heeft geen zin, want we zitten gewoon te ver van ze vandaan. De marketing is net zo koud als de 3x diepvriestemperatuur in Oost-Siberië. Dat is niet zoals het hoort, maar hé.. je hoort ons niet klagen.
Gelukkig staat het kantoor van Brabant Match volledig in de zonnestralen en kom je bij ons niet in een ijskoud kantoor met vastgevroren kantoormedewerkers. Er heerst een gemoedelijke sfeer en dat uit zich in een warm onthaal, een warm kantoor en warme koffie. Gezellig als vriendjes rond de tafel en geen saaie, stugge en formele afhandeling. Onze pinguïns, onder leiding van de almachtige poolbeer, zijn je graag van dienst. Ook als het buiten wat kouder is.
Werken via Brabant Match?
Dat is de juiste keus, poolhaas van me. Kom vooral sierlijk naar ons kantoor gehupst als je op zoek bent naar werk. Wij gaan dan aan de slag om je te helpen aan een baan die echt bij je past. Bij ons krijg je geen zak geld als je medewerkers werft. Echter, je gaat wel deel uitmaken van het allergezelligste uitzendbureau in de omgeving, met perfecte service en voorwaarden zonder kleine lettertjes. Voor zowel werkzoekenden als opdrachtgevers. Het enige wat nog rest is te klikken op één van onderstaande linkjes. Gaan we samen koffie drinken, koukleumpje?!
Klik hier als je werkzoekende bent en op zoek bent naar een baan die echt bij je past.
Klik hier als je opdrachtgever bent en op zoek bent naar een medewerker die bij een functie past.