VCA VOL
VCA staat voor: de Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Doel van de VCA is het bevorderen van de veiligheid en gezondheid op de werkvloer en dan in het bijzonder bij risicovolle werkomgevingen zoals de bouw, petrochemische en offshore-industrie, elektrotechniek en procesbesturing. De VCA is meer dan een lijst met aandachtspunten en werkmethodes. Het is een leidraad die organisaties ondersteunt bij het creëren van een veilige werkomgeving. Medewerkers moet het belang inzien van een veilige werkvloer en begrijpen hoe dit met elkaar gerealiseerd kan worden.
Cursusinhoud:
Bij het bedrijfsleven, als ook bij de overheid wordt het hebben van een VCA-certificaat steeds belangrijker. Steeds meer opdrachtgevers kiezen ervoor om werkzaamheden alleen uit te besteden aan VCA-gecertificeerde leveranciers. Daarom bieden we diverse VCA-opleidingen aan. Deze opleidingen kunnen klassikaal, maar ook bij u op locatie worden gegeven. De cursus bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte.
Theorie:
– Veiligheid
– Wetten en regels
– Gevaarlijke stoffen
– Brand en explosie
– Elektriciteit en lawaai
– Overleggen en regelen
– Machines en gereedschappen
– Lasten verplaatsen
– Risicovolle arbeidsplaatsen
– Persoonlijke beschermingsmiddelen
Praktijk:
– Uitleg aan de hand van praktijkvoorbeelden
– Veel oefenvragen
Examen:
De theorie wordt digitaal getoetst.
Basis: 40 meerkeuzevragen (minimaal 64,5% goed)
VOL (voor leidinggevenden): 70 meerkeuzevragen (minimaal 64,5% goed)
Vooropleiding:
Voor deze opleiding heeft u geen specifieke vooropleiding nodig
Diploma:
Geldigheid 10 jaar
Code 95:
Deze opleiding kan meetellen voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (Code 95). De cursus kan voor 7 uur meetellen. Hier zijn extra kosten aan verbonden.
Het is belangrijk om dit voorafgaand aan de start van de cursus aan ons door te geven, zodat wij u (of uw medewerker) hiervoor kunnen aanmelden.
Wil je meer weten over wat VCA precies is en wat voor verplichtingen je als werkgever hierin hebt? Lees hier meer over VCA!